Comuna Berzunţi este aşezată în partea central-vestică a judeţului Bacău, pe valea pârâului cu acelaşi nume Berzunţi, afluent pe partea dreaptă a râului Tazlău.
Localitatea se află la o depărtare de 39 km. față de oraşul reşedinţă de judeţ, municipiul Bacău, la 28 km.fată de mun. Oneşti, la 22 km. faţă de oraşul Moineşti, localităţi care au legătură directă cu localitatea şi care polarizează majoritatea forţei de muncă active din comună.
Localitatea se compune din satele:
- Berzunţi (sat reşedinţă)
- Dragomir
- Buda
Are în total o suprafaţă de 5673 ha. şi un număr de peste 5423 locuitori.
Comuna se învecinează cu:
- la nord cu localitatea Poduri (satele Cernu şi Bucşeşti), comuna Bereşti-Tazlău (Turluianu), comuna Sănduleni (satul Verşeşti-Coton),
- la est cu localitatea Livezi (satele Prăjoaia şi Scăriga),
- la sud cu localităţile Livezi (sat Poiana) şi Bârsăneşti (satul Albele),
- la vest cu localităţile Dofteana (satul Larga), Dărmăneşti (Plopu).
Comuna Berzunţi se încadrează în regiunea fizico-geografică coliniar-montană, specifică zonei de contact dintre Carpaţi şi Subcarpaţi, culmea Berzunţi ridicându-se aici la înălţimea sa maximă de 970 metri (vârful Măgura sau Bulimandru).
Localitatea face parte din unităţile de orogen, ce se extind pe cea mai mare parte a teritoriului ţării, dominând în acelaşi timp evoluţia geomorfologică.
Numai aşa se poate explica apariţia la suprafaţă a unei varietăţi de roci (cristaline, grohotişuri, pietrişuri, marne, argile, calcare) cu structuri faliate, ondulate şi cutate uneori până la sariaj, iar sub aspect neotestonic prezintă o mobilitate marcată şi prin vulcanism.
Ca mărime localitatea se încadrează în rândul localităţilor mijlocii, atât în ceea ce priveşte suprafaţa, cât şi numărul de locuitori.
Localitatea este străbătută de drumul judeţean 117, aflat în curs de modernizare, care face legătura între localităţile Livezi-Poduri-Moineşti-Bolatău.